07 aprilie 2011

„Gitenstein laudă pe Franklin Templeton, care îşi doreşte să impună nişte decizii, iar dacă are de-a face cu neprofesionişti, va reuşi să se şi impună, chiar dacă sunt minoritari”



Scriam aici că au început lobbyştii să se agite (azi, alt articol; se pare că la platforma Contributors.ro colcăie aşa ceva). Nici chinezii nu stau degeaba.

Fostul director general al Hidroelectrica, Mihai David, despre jocurile administratorului Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, care este de fapt băiatul de mingi al altor jucători, care vor să preia controlul sistemului energetic:

David: Franklin Templeton vrea să preia controlul sistemului energetic românesc

Membrul în Consiliul de Administraţie al companiei de stat Hidroelectrica, Mihai David, fost director general al companiei până în urmă cu câteva luni, a declarat că autorităţile americane îl sprijină pe Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, în încercarea acestuia de a prelua controlul asupra companiilor energetice de stat din România. Ideea principală este că dincolo de ce ne învaţă sistemul american, el îşi doreşte să-i sprijine pe administratorii Fondului Proprietatea, pentru modul în care doreşte să se impună în companiile energetice, îşi doresc să preia controlul acestor companii. Toată problema a început de când Franklin Templeton a venit la Fondul Proprietatea, pentru că vrea să controleze sistemul energetic românesc”, a mai declarat Mihai David. Oficialul Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din România, a făcut astfel referire la discursul recent al ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, care a criticat în termeni duri sistemul energetic românesc. „Gitenstein laudă pe Franklin Templeton, care îşi doreşte să impună nişte decizii, iar dacă are de-a face cu neprofesionişti, va reuşi să se şi impună, chiar dacă sunt minoritari”, a afirmat David. De altfel, Franklin Templeton este unul din principalii contestatari ai proiectului înfiinţării celor două mari companiii din sectorul energetic, Electra şi Hidroenergetica. Ambasadorul Mark H. Gitenstein declara la 31 martie că reorganizarea companiilor energetice este o „rearanjare a şezlongurilor de pe Titanic”.

 
 
De asemenea, acesta s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte sprijinul acordat de investitorii străini.

'Toată recomandările astea cu - 'ştiţi, voi nu vă pricepeţi, avem noi investitori...' - sugestiile astea care vin după 21 de ani, nu le mai crede, nu le mai cumpără nimeni. Eu cred în forţa celor care sunt pasionaţi de acest domeniu şi cred că suntem în stare să-l ridicăm cu resursele pe care le avem în piaţă, inclusiv în piaţa privată', a menţionat Mihai David.

Franklin Templeton s-a opus înfiinţării celor două companiii din sectorul energetic - Electra şi Hidroenergetica.
 

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Profitul pe care-l fac banditii pe seama noastra cu gazul, cu petrolul, etc, vor sa-l extinda si la energie.
Nu-i indeajuns ca avem cea mai scumpa benzina din UE,vom avea si cea mai scumpa energie.
Roiesc ca mustele....

Daca incerci sa cumperi de ex.lac de parchet de pe piata -gasesti aproape numai strain , de trei ori mai scump decat cel romanesc.Nu mai spun ca cel nemtesc pe care l-am luat acum cativa ani a fost si foarte prost calitativ

Riddick spunea...

A oprit o rafinărie OMV-Petrom, iar acum jumătate din cantitatea de bitum necesară pentru asfaltare trebuie importată.

Crystal Clear spunea...

Au vazut ca se asfalteaza in draci la noi, ca se fac drumuri si gata,
mafia s-a orientat imediat..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: