04 decembrie 2010

"Cu antecedente în recuperarea tezaurului de la ruşi". No shit...



Nici nu şi-a deschis bine Ciripoi noul site de dezinformare Corect News (pe banii lui Patriciu, mai bine zis pe banii noştri, care ni se cuveneau de la Petromidia), că începe cu gulgute grosiere, cum ar fi, de exemplu, cele de azi: Băsescu-Merkel: scenariul pactului secret (aici) şi Creanţa germană: România nu e interesată să recupereze 19 miliarde de euro (aici).

Este vorba despre reîncălzirea unei supe mai vechi, povestea creanţelor germane faţă de statul român.

Cum BNR a dat un răspuns nesatisfăcător unei interpelări parlamentare, se dă astfel apă la moară diverselor scenarii, cum ar fi cel lansat de Corect News, cum că autorităţile din România ar fi "dat-o la pace" cu cele germane, renunţând la revendicarea datoriei istorice (posibil mai mare de 18 miliarde euro, după unele evaluări), şi obţinând în schimb... sprijinul Germaniei pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Let's connect the dots:

- Apare din nou nelipsitul afacerist Eugen Anca, cu intermedierea unei propuneri din partea unor recuperatori ruşi, care promit "plata imediată" a unui miliard de euro, "pentru început", în contul datoriei;

- BCR, posibila deţinătoare a documentelor istorice privind datoria germană,
a fost privatizată în decembrie 2005. Prim-ministru în 2005: Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu (PNL). Guvernator BNR în 2005: Constantin Mugurel Isărescu (Comisia Trilaterală). Ministru de Finanţe în 2005: Varujan Vosganian (PNL);

- Cine stârneşte agitaţie politică în Germania pe tema creanţelor statului german: partidul criptocomunist de opoziţie "Die Linke" ("Stânga");

- Acceptarea "ofertei" ar însemna luarea în serios a recuperatorilor, confirmarea oficială a existenţei creanţei (guvernul, oricum, va trebui să ia o poziţie faţă de chestiunea aceasta) şi recunoaşterea neputinţei de a rezolva chestiunea creanţei prin mijloace proprii;

- By the way, ce antecedente vede Corect News că ar avea Eugen Anca în "recuperarea tezaurului de la ruşi", altele decât pur propagandistice ?
Că este propagandă reiese chiar din declaraţia lui Eugen Anca, preluată de Corect News: "Dezvăluirea vine de la Eugen Anca şi invocă drept sursă un consilier prezidenţial care a dorit să-şi păstreze anonimatul". "Dezvăluirea" privind "trocul" Băsescu-Merkel, natürlich. Adică: unul dintre consilieri ("anonim" - cam câţi consilieri or fi la Cotroceni, şi câţi dintre ei s-au întâlnit recent cu Eugen Anca ?... ;-) ...) trăncăneşte verzi şi uscate cu un oarecare despre un deal care oricum nu se va perfecta cu ajutorul acelui interlocutor...

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce de inventii, ce scenarii , ce manipulare poate sa fie !
N-as fi crezut ca cineva isi poate pierde timpul sa fabrice astfel de scenete numai si numai pentru a compromite pe cei de la putere.
Este absolut incredibil cand vezi cu ce se ocupa unii !

Riddick spunea...

Eugen Anca cică a depus acte pe 10 noiembrie ("oferta", probabil...). Doar la o naţie de bizoni ţin scălămbăieli de genul ăsta. Totuşi, BNR o cam scaldă.

Constantin Popescu - Titi spunea...

Eugen Anca a predat Muzeului Naţional de Istorie a României, în martie 2008, 12 monede de aur provenite din primul transport al Tezaurului României, din decembrie 1916, la cererea lui Ioan Talpeş şi a lui Adrian Vasilescu. Aceştia i-au cerut lui Anca "probe clare şi dovezi concrete", prin care să dovedească buna intenţie a ruşilor în dorinţa lor de a restitui Tezaurul. Atât Talpeş cât şi Vasilescu i-au zis lui Anca că ar fi suficient să le aducă de la Moscova 12 monezi de aur, dar care, obligatoriu, să facă parte din primul transport al Tezaurului. Anca a reuşit să dovedească acest lucru, iar specialiştii Muzeului Naţional de Istorie i-au predat lui Anca confirmarea de primire a celor 12 monezi de aur şi au consemnat în procesul-verbal faptul că "monezile sunt autentice". Deci n-are nici un rost să-l blamaţi pe Anca, fiindcă omul acesta chiar a dovedit ce poate să facă pentru România. Cine vrea poate cere actele de predare a celor 12 monezi la adresa: loydwilsoncorp@yahoo.com şi eu le voi pune la dispoziţia oricui doreşte. De altfel mai mulţi ziarişti de la Hot News şi Corect News au văzut actele şi şi-au dat seama de minciunile pe care autorităţile (Preşedinţie, Guvern, MAE şi BNR) le tot vehiculează de ani şi ani în privinţa Tezaurului. Atunci când aceşti ziarişti au publicat acte, dovezi şi articole revelatoare despre minciunile autorităţilor imediat articolele lor au fost retrase de pe net. Nu au rezistat decât câteva ore pe site, după care au dispărut subit, fără nici o explicaţie. De ce oare ? Tot Anca e de vină ?

În ceea ce priveşte avansul de 1 miliard de euro (dintr-un total deja ofertat de vreo 20 miliarde Euro, exprimat printr-un pachet financiar complex, din care cash-ul este de 30 % iar restul de 70 % este format din alte servicii financiare, aferente unui total de şapte teme asemănătoare, adică nu numai tema Germaniei, dar şi creanţele CAER, datoria Ucrainei de la Krivoi Rog, datoriile nereglementate ale Cubei, Sudanului, Somaliei şi Nigeriei) Eugen Anca nu numai că a depus o ofertă angajantă la Guvern şi Ministerul Finanţelor, dar zilele trecute a reuşit să aducă la Bucureşti o delegaţie de finanţatori din Anglia, SUA şi Elveţia, delegaţie care a avut negocieri cu autorităţile pentru aceste creanţe şi solduri. Iar Anca a fost foarte deschis cu ziariştii care l-au contactat, furnizându-le acestora dovezile necesare (adrese, nume, firme, bănci implicate, oferte depuse la Guvern, etc.). Ieri - sâmbătă, 18 decembrie 2010 - delegaţia finanţatorilor a putut fi văzută la restaurantul Pescăruş, împreună cu mai mulţi politicieni, după care delegaţia a plecat la aeroport. Cine este bine informat ştie ce se petrece cu adevărat, cine nu are informaţii corecte chibiţeşte pe margine şi cleveteşte pe la colţuri, ca orice babă ştirbă şi bârfitoare.

Riddick spunea...

Da-da... îmi şi imaginez cum vine tezaurul înapoi, pe mâna lui E.A. ...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: