15 octombrie 2010

"Secta" face cu ochiul spre PNŢCD-Sârbu



De parcă ăilalţi, ai lui Pavelescu, ar fi mai altfel... că nu isprăvim odată cu mumiile trecutului, să mai mergem şi înainte, nu tot înapoi.
Colaboratorii lui Teodor Baconschi, ministrul de externe al României, au închiriat miercuri seară Ateneul Român pentru ceea ce ei au numit lansarea Fundaţiei Creştin Democrate. A fost o adunare interesantă, cu mult whisky, coniac, vinuri şi mâncăruri alese, dar politic - un fiasco. Cei aproximativ 200 de invitaţi au aşteptat în zadar să-l vadă pe Traian Băsescu, care-şi anunţase prezenţa, dar care n-a mai ajuns să lanseze la apă noua jucărie politică a principalului strateg pedelist, îl numim aici pe Valeriu Stoica. Cu excepţia câtorva lideri PDL - Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Andreea Vass, Sever Voinescu -, holul principal al Ateneului părea invadat numai de foşti ţărănişti, mulţi dintre ei reorientaţi politic astăzi. I-am putut astfel observa pe: Remus Opriş (fost secretar general al Guvernului), Dudu Ionescu (fost ministru al internelor), Şerban Bubenek (fost ministru al sănătăţii), Radu Sârbu (fost şef al FPS), Iustin Tănase (fost deputat şi şef al Departamentului de informatică al PNŢCD), Andrei Dumitriu (fost secretar de stat şi fost şef al Radioului Public), Adrian Ghiţă (fost şef al Protocolului de Stat), Romeo Muşoiu (fost consilier prezidenţial în administraţia Constantinescu). Şi mulţi, mulţi alţii. Până şi fotograful oficial al PNŢCD, Cicerone Mândru, era acolo explicându-i Elenei Udrea cum să stea la poze. În discursul său, Teodor Baconschi şi-a exprimat speranţa că Fundaţia Creştin Democrată să recepteze tot entuziasmul civic manifestat la începutul anilor '90 şi să contribuie la proiectarea în viaţa publică a unor figuri noi.

Previzibilă şi această reacţie a paveliştilor. Mai ştii, a la longue, dacă pierde Sârbu procesul, pune de-o fuziune, cu tot cu "sectă" şi cu PNL...

8 comentarii :

Mihai spunea...

Ma bucura faptul ca Elena Udrea nu are de a face cu acesti oameni care sunt mai mult decat pusi pe furat tara.

Riddick spunea...

Nu sunt sigur că te gândeşti la aceiaşi oameni la care mă gândesc eu.

Crystal Clear spunea...

Ce mizerie !

Riddick spunea...

Cum să-l inviţi pe Sârbu, care debitează mizerii despre Băsescu şi PDL (şi mai are şi probleme cu justiţia, de la chestii făcute când era şef la FPS), Sârbu care se afişa pe 1 decembrie 2009 la Timişoara cu Johannis, Geoană şi cu Antonescu ("reconcilierea în numele poporului român" - auzi, tâlharii !), PNŢCD-Sârbu care cere PPE să excludă PDL (asta n-ar fi rău deloc, ar trebui ei singuri să treacă la ECR).

Anonim spunea...

@Riddick

Cel mai bine ar fi sa treaca la Fronturile Salvarii Europene. Poti citi despre asta pe pagina principala pdl (pd este continuatorul FSN scrie acolo negru pe alb). Probabil ca daca erau atat de Crestin Democrati in 90 nu erau cu Iliescu ci in cealalta tabara.

Riddick spunea...

Până una-alta, hai să vorbim de prezent, şi cine este ACUM lângă şi cu Ilici:

http://riddickro.blogspot.com/2010/10/radu-sarbufps-si-gasca-infractionala.html

Pesemne sceneta "scindării FSN" din primavara lui 1992 nu a ţinut, a trebuit să vină schimbarea radicală ("Petre, eşti cel mai bun !").

Unde-i Roman acum ? La PNL, cumva ?

Anonim spunea...

@ Riddick

E bine ca nu conta cine era cu Iliescu cand era super puternic in 90, dar conteaza acum cand nu condice nimic din statul roman (ultima oara parca la guvernare cu PSD a fost PDL oricum).

"Schimbarea radica" a fost doar pentru ca Traian Basescu a castigat primaria si era o platforma mult mai buna pentru un presedinte de partid.

Pana la urma totul e psihologic, se pare ca unora le place foarte mult un sef gen basescu (trecand peste orice consideratie doctrinara sau politica) si altora nu le place de loc (trecand din nou peste multe consideratii politice/doctrinare).

E posibil ca daca Basescu ar fi avut toate parerile exact invers decat la are acum, cam aceiasi romani ar fi contra lui si cam aceiasi ar fi pentru el. Mai mult cu personalitatea atrage sau respinge.

Riddick spunea...

Guvernarea cu PSD a avut scopul asigurării realegerii şi impliocit guvernului PDL, că doar nu era să vină Geoană şi Johannis.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: