30 august 2010

Şaman contemporan


"E un proces subtil. Există mai multe teorii, unele se contrazic, altele sunt complementare..."

Despre ciudaţi am mai scris aici.

Între timp, pe blog apar chestii noi:


 27 August 2010

Postspectacle - Theaterhaus Mitte, Berlin


Spectacle is at the core of our Capitalist operating system. Do a radical gesture and go Postspectacle in order to save yourself, the planet and your family! Leave the Empire, the Biopower and the Necropolitics behind..

today, 20.30, the first part of the Postspectacle Trilogy -
tomorrow, 20.30, the second part
Theaterhaus Mitte, Berlin

20 July 2010


"2012, ultima apocalipsa" luni 21 dec 2009, orele 20.00 live @OTV
de Ion Dumitrescu, Florin Flueras si Iuliana Stoianescu


De ce un performance la OTV (specialistii in senzational asa cum se auto-intituleaza)?

Oglinda TV – cel mai tulburator nume de televiziune.

OTV e singurul post tv constient de sine, singurul care declara direct directia si scopul. Te uiti in oglinda, cinismul este perfect, nu exista decat un singur scop: rating, cu orice pret, prin orice mijloace. Analogia cu sistemul politic in care traim este inevitabila. Crimele, ororile, vulgaritatea, profetiile si invitatii care livreaza toate aceste lucruri devin, in aceasta interpretare, produsul imaginatiei noastre. Reprezinta drogul de seara pe care ni-l auto-injectam, cu care adormim in canapea la televizor, ne adormim cu povestile virtuale fabricate in industria perceptiei predeterminate.

Oglinda TV, adica locul unde nu stii exact cine genereaza informatia, imaginarul colectiv al spectatorilor sau invitatii din emisiune sustinuti, intaratati sporadic de moderator?
Spectacolul trebuie sa fie constant, nu trebuie sa "cada", senzationalul trebuie asigurat permanent. O “periferie” a spatiului mediatic din mijlocul careia sa faci un statement critic despre televiziune si lumea reprezentarii. Sa te inserezi in spatiul fizic si virtual, OTV, care a livrat permanent o viziune unica, extrema, asupra realitatii inconjuratoare si a creat in acelasi timp o nisa pe care concurenta incearca acum sa o exploateze. O viziune care revine cu obstinatie in forma care ne displace cel mai mult si care reflecta frust ce propun de fapt “marile” trusturi media machiate cu milioane de euro. (din pacate OTV-ul a inceput si el aceasta cursa spre imbogatire si big media - de la apartament la studio de mii de metri)

Totusi exista consecventa la OTV, o atitudine “indie”, emisiuni imprevizibile care se fondeaza pe flexibilitate si improvizatie, de la profeti, ghicitori si parapsihologi la presedintele Romaniei. Poate capta si reda orice subiect/stire aproape instantaneu. OTV inglobeaza antinomiile si contrastele, nu exclude pe nimeni. Ai impresia ca observi un segment concentrat de povesti, istorii tragice, fantastice si erotice cu care telespectatorii se identifica, se privesc in oglinda. Asistam la fundamentul mediei actuale, la structura elementara, pe ce se bazeaza, din ce e constituita? Realitate sau fictiune, nu mai conteaza.

2 comments


UPDATE - partea a doua a show-ului:  



"Ăsta-i simptomul: accelerarea"

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ar fi de ras : un fel de magie alba, de vrajitoare contemporana,pe twitter.
Dar de fapt e de plans pentru ca sunt promovati de Euranet si Dilema veche

Ce inseamna imaturitatea si alienarea.De fapt vedem unde duce castigul fara munca

Riddick spunea...

Mă îngrozesc ce va ieşi cu partidul lui DDD. Chiar de nu intră în parlament, tot "fură" 3-4% din voturi, esenţiale la o majoritate.

Crystal Clear spunea...

Da, ai dreptate !
Va gasi tot felul de "dusi cu pluta" care sa-i voteze


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: