24 iunie 2010

"În ciuda acestor relaţii agitate, Rusia rămâne un partener stabil al Uniunii Europene pe termen lung"



Se pare că la Bruxelles nu se cunoaşte Povestea caprei cu trei iezi.

Dar, tot ca în poveste, majoritari (mult peste 2/3 !) sunt "iezii creduli" - unul deschide uşa lupului, altul ascuns sub o copaie îi zice "Noroc, nănaşule !" după ce lupul strănută. Mai departe, se cunoaşte soarta celor doi iezi naivi.
Euranet :
Un viitor comun pentru U.E. şi Rusia 
 
http://4.bp.blogspot.com/_8v_cvxgMx3o/S1SPOnB3JyI/AAAAAAAABl4/QgmsVrPuB2g/s400/MB.jpg
"Recent, cancelarul german Angela Merkel îi promitea premierului moldovean Vlad Filat rezolvarea crizei transnistrene. Cancelarul Merkel i-a cerut preşedintelui rus Dmitri Medvedev să îşi retragă trupele din Transnistria în schimbul sprijinului iniţiativei acestuia privind Tratatul de securitate europeană. În acest context, comisia Rusia-UE de securitate pentru Transnistria pare a avea un succes mai mare decât fostul Consiliu Rusia-UE.

În ciuda acestor relaţii agitate, Rusia rămâne un partener stabil al Uniunii Europene pe termen lung. Parlamentul European are în vedere construirea unei relaţii economice privilegiate, monitorizarea consolidării democraţiei şi a drepturilor omului, colaborarea privind securitatea energetică şi urmărirea schimbărilor climatice. Rusia poate fi un partener pentru Europa în ceea ce priveşte combaterea terorismului, aşa cum este pentru SUA. Recent, Duma de Stat a ratificat Protocolul 14 al Convenţiei Europene a Drepturile Omului şi a moratoriului privind pedeapsa cu moartea. Parlamentarii europeni intenţionează ca pe termen lung să elimine vizele de călătorie dintre UE şi Rusia".

(Nici politicienii români - ai majorităţii - nu au aceeaşi opinie : TRU - "hăis !", B.A.Konski - "cea !" )

11 comentarii :

Unknown spunea...

Buna ziua,
Ma numesc Bogdan Sticlosu si va deranjez din partea asociatiei Tinerii Schimba Romania. Am citit blogul dumneavoastra si am gasit in cele spuse de dumneavoastra idei care coincid cu ale mele dar si punte de vedere bine exprimate si argumentate.
Motivul pe care va deranjez este faptul ca imi doresc sa ne intalnim pentru o discutie. Precizez ca nu fac parte si nu simpatizez niciun partid politic.
Credeti ca puteti da curs invitatiei?
Cu respect,
Bogdan Sticlosu

Riddick spunea...

Ne rezumăm la internet, OK ?

Despina spunea...

At citit asta?



http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7475517-partida-sah-marea-neagra-piesele-sunt-grele-discutie-teodor-baconschi.htm

Riddick spunea...

Mulţumesc pentru semnalare, articolul este dens, trebuie citit cu atenţie.

Acum tocmai pregătesc o postare.

Nu prea am încredere în B.A.Konski, iar Mixich ăla, din 10 articole pe care le scrie, 7 sunt tendenţioase, anti-România, sau anti-guvern.

Despina spunea...

B.A Konsky inteleg ca a fost ambasador la Vatican.Papa este german...

Oare chiar se pregateste asta ?:

http://www.europalibera.org/content/article/2081806.html

Riddick spunea...

Mi-e că cineva (nu sunt sigur ÎNCĂ cine) vrea sa instaleze "secta" la conducerea partidului. Prin alegeri interne nu au nicio şansă, probabil că cineva va veni cu ei de mânuţă la partid, şi atunci vedem şi mecanismul.

E din lac în puţ, dacă îl dai jos pe Videanu să îl aduci pe dom' profesor C.P.

Se agită şi B.A.Konski, penibil, ca de obicei...

Despina spunea...

Este foarte grav.
Exact din lac in puţ.

UN fel de disturgere din interior
Singurul "ratacit" pe-acolo cred ca este TRU

Constat ca lucrurile sunt discutate:

http://www.elenaudrea.ro/pdl-trebuie-sa-reactiveze-dialogul-cu-societatea-civila.html

Riddick spunea...

Văd ca apar atacuri în presa germană anti-Băsescu, vor urma strâmbe la nivel oficial, cât de curând.

Despina spunea...

Eu de mult m-am gandit la asta.

Am vazut cum dupa ce a iesit Basescu Presedinte imediat a fost la Bruxelles nu stiu ce reuniune unde s-a intalnit cu Merkel al carei limbaj nonvebal era condescendent.

Ea l-ar fi vrut pe Johannis prim ministru , ca e neamt.

Riddick spunea...

Ia să-şi mai vadă de treaba lor, în curtea lor!

Despina spunea...

Exact,atata aroganta..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: