21 martie 2010

Ministerul de Externe şi Ministerul Educaţiei aplică directivele Beijingului !



A apărut în The Epoch Times o scrisoare deschisă către parlamentarii din România, în care se arată cum MAE şi MECTS aplică directivele Beijingului:


HON. DAVID KILGOUR
OTTAWA, CANADA

Bucuresti, 19 martie 2010
Scrisoare deschisa catre Membrii Parlamentului Roman



Stimati membri ai Parlamentului,

Cu privire la: Spectacolele SHEN YUN in 2010 din Bucuresti

Compania SHEN YUN cu sediul in New York a prezentat in turneele sale mondiale din ultimii patru ani, legende, dansuri, cantece, muzica interpretata de o orchestra completa si costume traditionale chineze. Numai in Europa, in 2009, SHEN YUN a sustinut 42 de spectacole in 16 orase din 12 tari europene si toate au fost de mare succes: www.shenyunperformingarts.org/history

Acesta este cel de-al treilea an consecutiv in care Parlamentul European a gazduit pe 24 februarie ceremonia de bun venit dedicata turneului european al SHEN YUN, sub patronajul vicepresedintelui Parlamentului European, Edward McMillan-Scott.

Romania a fost una dintre natiunile europene care au gazduit SHEN YUN in 2008 la Teatrul National Bucuresti. Anul acesta, Ministerul Roman al Educatiei refuza sa permita sustinerea acestor spectacole la Palatul National al Copiilor din Bucuresti (PNCB), cu toate ca exista un contract semnat de catre directorul PNCB care a acceptat evenimentul. Nu a fost oferita nicio motivatie Asociatiei Falun Dafa din Romania, care este organizatorul spectacolului, dar inteleg ca Ministerul Roman de Externe a fost supus presiunilor regimului comunist chinez, prin intermediul ambasadei sale din Bucuresti. Daca este asa, as dori sa subliniez faptul ca, in multe alte tari bazate pe statul de drept, inclusiv in Canada, s-a rezistat in fata presiunilor similare, iar spectacolele s-au desfasurat fara niciun impediment.

SHEN YUN este un grup cultural cu sediul in New York si cu artisti de inalta clasa. Eu sper ca veti face in asa fel ca SHEN YUN sa fie primit din nou in capitala dumneavoastra, in ciuda presiunilor inadecvate din partea Chinei. Daca aceasta sala de la PNCB nu poate fi aprobata de catre Ministerul Educatiei, atunci ar fi posibil ca Teatrul National din Bucuresti sa poata gazdui din nou acest spectacol splendid. Inteleg ca Ministerul Culturii si-a dat deja acceptul organizatorilor in iulie 2009, si de asemenea a anuntat ca Teatrul National va fi in renovare in 2010, ceea ce nu este cazul pana in luna mai a acestui an cand urmeaza sa fie sustinute spectacolele.

Dumneavoastra si cei care v-au ales va aduceti cu siguranta aminte de astfel de practici din partea altor regimuri autoritare/totalitare din trecut. Daca cineva mai are vreo indoiala asupra naturii guvernului din Beijing, permiteti-mi sa va recomand cartea „Recoltarea Sangeroasa: Uciderea Practicantilor Falun Gong pentru Organele lor”, pe care impreuna cu David Matas am publicat-o anul trecut in Canada. In urma raportului ONU "Analiza Periodica Universala" de anul trecut referitor la China, intocmit de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, guvernul chinez a respins imediat majoritatea recomandarilor facute de alte guverne. Cartea noastra a rezumat astfel la pagina 198 respingerea de catre guvernul chinez a standardelor internationale:

„Nu libertatii de credinta

Da muncii fortate

Da detentiei arbitrare

Nu desfasurarii unei investigatii independente asupra acuzatiilor ca practicantii Falun Gong intemnitati sunt ucisi pentru organele lor

Nu explicarii discrepantei dintre sursele organelor si volumul transplanturilor de organe

Nu aducerii in fata justitiei a vinovatilor pentru crima recoltarii de organe

Nu acordarii permisiunii avocatilor de drepturile omului sa isi apere clientii fara sa fie hartuiti”


In circumstantele aratate, apelez respectuos la dumneavoastra sa faceti tot ce puteti pentru a schimba decizia ministerului sau pentru aprobarea salii de la TNB.


Va rog sa ma anuntati daca aveti intrebari.

Va multumesc.


Cu sinceritate,

"David Kilgour"
www.david-kilgour.com


David Kilgour a fost nominalizat in acest an la Premiul Nobel pentru Pace, pentru activitatea sa de aparare a drepturilor omului. In anul 2009 i s-a decernat Premiul pentru Drepturile Omului oferit de International Society for Human Rights (ISHR), din Elvetia ca apreciere a muncii depuse in investigarea recoltarii ilegale de organe, pe viu, de la practicantii Falun Gong in China, crime comise sub supravegherea si directivele regimului comunist chinez.


Din partea Asociatiei Falun Dafa Romania,

Adrian Sturdza
Presedintele

Furman Beatrice Cristina
Vicepresedinte
Tel. 0723.147.234

ro.shenyunperformingarts.org

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: