09 martie 2010

Hrebenciuc, europeanul

 Viorel Hrebenciuc : "Noi am fost de acord cu constituirea Comisiei (pentru revizuirea Constitutiei-n.r.). Punctul de vedere al PSD este sa despartim apele, in sensul ca: pe de o parte, trebuie sa raspundem la referendumul aprobat si acesta este- raspunsul la intrebarea parlament unicameral sau bicameral si numarul de parlamentari. Pe de alta parte, discutam despre o modificare a Constitutiei de o amploare cu mult mai mare decat a prevazut referendumul.

Si atunci, parerea noastra ar fi - dar decizia finala se va lua in sedinta Consiliului National de joi- sa se faca proiectul de lege pentru modificarea Constitutiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificari pe care vrem sa le facem cu totii, ca sa ne punem in acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie sa faca obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constitutiei, care inseamna un proces mult mai indelungat"
( Ziare.com ).

Booon, s-a marcat. Deci asta era, tătuţule. Vreţi să implementaţi Tratatul de la Lisabona. Aha.

9 comentarii :

amanda13 spunea...

lol, asta-i un pretext. vor s-o puna cu leberalii de-o republica parlamentara!

Riddick spunea...

Mă tem ca dacă la ce vrem noi vor tărăgăna, nu vor tărăgăna cu adaptarea la Lisbon Treaty, după cum au ordin.

Despina spunea...

Mare mizerie.

Riddick spunea...

Să vedem în ce vorbe vor ambala măgăria şi ce rol va avea PDL.

Despina spunea...

Este foarte grav.

Iar PDL probabil ca va sustine mizeria asta .
Doar se mandresc ca sunt populari.
Iar la noi euroscepticii sunt Romania Mare....

Riddick spunea...

Supra tutto, în Constituţie, moneda naţională este leul, cu subdiviziunea banul.
Ori, ca să introduci euro, trebuie facută modificarea. Bine măcar că este referendum pt Constituţie, că altfel pt Lisbon Treaty n-au catadicsit.

Riddick spunea...

A... România Mare mimează, la PE Vadim Tudor a votat pt drepturile homosexualilor (n-a trecut rezoluţia).

Despina spunea...

Vadim probabil ca voteaza asa cum i se spune

Riddick spunea...

Da' cum...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: