04 iunie 2009

EuRussia



  - Ce este EuRussia


Pe siteul Heartland, specializat în geopolitică, există un articol, "Obama's Nightmare: EuRussia" - "Coşmarul lui Obama: EuRusia", subtitlu: "Interdependenţa în creştere dintre Rusia şi Europa Centrală şi de Vest, adăugată consolidării zonei ruseşti de influenţă, sunt văzute de SUA ca o potenţială ameninţare".
În interiorul articolului se poate vedea mărită harta colorată care indică poziţia fiecărui stat faţă de Federaţia Rusă (cu maron deschis) :
-roşu - prieteni ("clubul prietenilor Rusiei")
-albastru - inamici
-vernil - neutri
-galben - parteneri
-portocaliu - state sau teritorii ce urmează a se integra în Uniunea Rusă
-dungi portocalii+maron - integrare în Federaţia Rusă Se vorbeşte despre "Russia Project" care ar însemna integrarea în Federaţia Rusă a unor teritorii (de exemplu, Crimeea) şi crearea Uniunii Ruse. Pionul principal al Rusiei în Europa este Germania, SUA se bazează pe Marea Britanie, Polonia, Ţările Baltice şi, da, pe România. Articolul a apărut pe 15 ianuarie 2009. Harta mărită, AICI. Culorile hărţii explică unele poziţii politice până acum mai greu explicabile.
  • de văzut şi:

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: